Hetast just nu!

12 mars, 2011

Ny nedskräpningsbotRegeringen vill straffa dem som skräpar ner.

Med en ny skräpbot vill regeringen få ordning på det vardagliga skräpproblemet. Från 1 juli ska man inte längre komma undan med att slänga skräp på marken. Tidigare har det varit ganska riskfritt att skräpa ner, men nu vill regeringen få igenom en ny lag som gör att polisen har rätt att skriva ut böter direkt på plats. 800 kronor ska det kosta den som skräpar ner.

Det är redan straffbart att skräpa ned i Sverige. Brottet kan till och med ge upp till ett års fängelse enligt lagen. Men att få någon fälld är en krånglig procedur där man måste gå via åklagare. Något som sker mycket sällan.


Jag själv personligen försöker alltid städa upp efter mig, och jag önska alla kunde göra det samma för det blir så mycket trevligare att besöka parker, torg och badstränder om det är rent. Så jag hoppas stenhårt på den här lagen, att den ska göra Sverige renare. Vet inte hur ofta man hittar kapsyler och fimpar på gräsmattor, sen hittar små barn dem och skär sig på och stoppar fimpar i munnen. Vi svenskar är alldeles för bekväma av oss, finns det inte en papperskorg inom 10 meter så lämnar vi soporna kvar på marken och går. Har man orkat släpa dit det, då kan man allt orka släpa tillbaka det också. Så tycker jag, hoppas någon håller med mig. Annars kan du betala 800kr :)

Inga kommentarer: