Hetast just nu!

13 februari, 2011

SD i ett nötskalÄr inte ett dugg intresserad av politik, men det här är ju bara för roligt! För er som orkar läsa och titta på klippet.GÄVLE - Margareta Sandstedt (SD) gjorde ett kraftigt räknefel i riksdagen i tisdags. Hon räknade fel på sju nollor när hon översatte euro till kronor.


"För hög"
Sverigedemokraternas riksdagsledamot Margareta Sandstedt från Gävle ställde i tisdags en fråga i riksdagen till statsminister Fredrik Reinfeldt (M). Frågan rörde EU:s strategi på elmarknaden. I början av frågan säger Margareta Sandstedt att EU:s nya strategi kommer att kosta 400 000 euro, vilket hon sedan försöker att översätta till kronor, det är då den kraftiga felräkningen kommer.

-Fyra hundra tusen euro motsvarar ungefär i svenska kronor fyrtio tusen miljarder kronor, säger Margareta Sandstedt (SD).

Sanningen är att fyra hundra tusen euro (400 000 euro) är ungefär fyra miljoner kronor (4 000 000 kr). Margareta Sandstedt (SD) lägger alltså till sju nollor och summan blir fyrtio tusen miljarder kronor (40 000 000 000 000 kr).

Martin Kinnunen som är pressansvarig hos Sverigedemokraterna har hört av sig till SVT med anledning av den här artikeln och han säger bl a så här:


- Detta handlar inte om en felräkning utan om att hon sa fel. Vad hon egentligen menade var 4000 miljarder. 
- Jag tycker det är djupt oseriöst att ni ska göra er lustiga av en felsägning vilka inträffar i varje debatt.


Källa: svt.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Enligt Aftonbladets experter är siffran 40 tusen miljarder korrekt.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8561801.ab

Det är när hon räknat om detta till euro som det blir fel. Men slutsumman 40 tusen miljarder är faktiskt korrekt.

Anonym sa...

Siffran 40 tusen miljarder är helt korrekt. Däremot blir det fel när hon ska konvertera detta till euro. Men som sagt, det faktiska kostnaden på 40 tusen miljarder kronor är helt korrekt.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article8561801.ab

Afrobladet sa...

Yes har även sett det där klippet själv efteråt. Men vi ska inte förstöra det roliga i inlägget nu :)

Det roliga är ju att hon lyckas läsa upp sitt tal så fruktansvärt fel, fastern hon har skrivit ner det på en lapp som hon läser ifrån.