Hetast just nu!

27 februari, 2011

Chevrolet Camaro ZL1Chevrolet Camaro ZL1
Kraftfullaste Camaron någonsin!


Du känner säkert igen den från Transformers-filmerna, men då i en gul kulör. Namnet, ZL1, kommer från Chevrolets helaluminium-motor från slutet på 60-talet som monterades i 69 stycken Camaros från just året -69. Det är dock en helt annan motor med lite mer sting i denna modell. En kompressormatad LSA-V8:a-motor på 6,2 liter på 550 hästar och hela 745 Nm. Till den sitter det en sexpetad manuell låda med kortad spak.

Chassiet får också en uppdatering och en omgjord fjädring med Magnetic Ride Control-system. Till det adderas Brembo-bromsar med sexkolvsok fram och fyrkolvsok bak och utanpå dessa 20-tums lättviktshjul. En helt nytt system för servon är även ditsatt.

Designmässigt skiljer sig den här modellen från övriga med en lite annan front, och ett huvscoop i kolfiber. Baktill hittar vi en större vinge på luckan och fyra avgaspipor. Sportstolar på insidan med mockainlägg samsas med sportratt och lite andra uppfräschningar.

I början på nästa år väntas bilen vara redo för försäljning. En grymt snygg bil tycker jag, både in och utvändigt. Annars tycker jag att många snygga sportbilar kan ha lite tråkig interiör, men inte här inte!

Inga kommentarer: