Hetast just nu!

09 november, 2010

Xbox 360 Kinect"Kinect är en webbkamera som fångar upp spelarens rörelser och omvandlar det till rörelser i spel. Men till skillnad från Sonys Eyetoy och Microsoft egen webbkamera Live Vision, som knappast gjorde något större väsen av sig, är Kinect betydligt mer avancerad. I den motorstyrda apparaten ryms två kameror, ett par mikrofoner och en ir-sensor som gemensamt håller koll på spelaren. Håller koll gör den dessutom inte bara genom rörelser, utan Kinect känner även av ansikten och anpassar sig efter den som ställer sig framför kameran.
Med Kinect uppställd och grundinställd behöver du bara vinka åt kameran för att komma in i den Kinectanpassade delen av Dashboarden. Utöver videochatt kommer du även åt dina nedladdade filmer och Zune. Det senare är helt vansinnigt coolt och fungerar ruskigt bra, även om det är lite bökigt att skriva text genom att veva med händerna. Att spola, pausa och på annat sätt sköta uppspelningen av video med händerna är däremot allt annat än bökigt, det känns naturligt på en gång och samtidigt ruskigt sci-fi.

Just Dashboard-styrningen kräver inte mycket mer än en viftande hand, men spelen kräver desto mer, främst rejält med utrymme. Det medföljande spelet Kinect Adventures rekommenderar att du står 1,6 till tre meter ifrån sensorn, men för det mesta blir igenkänningen sämre om avståndet understiger två meter. Dessutom krävs det rätt mycket bredd i rummet, särskilt om det står två personer framför skärmen.
Storlekskravet på spelrummet är dock Kinects största nackdel rent tekniskt. För när det fungerar känns det som en precis lika stor revolution som Wii var på sin tid. Vi säger ”när” eftersom releasespelen vittnar om att alla utvecklare inte är jämnkompetenta på att programmera spel för enheten ännu"
 
källa m3.idg.se
 
 
Hur ska man orka spela tv-spel? Jag tycker att Wii redan är jobbigt de få gånger jag provat det, men träningsvärk som resultat nästa dag. Nu ska man inte bara vifta på kontrollerna, nu ska man styra ALLT i spelet med HELA kroppen. Kintect är möjligtvis en väldigt bra produkt för alla feta amerikanska barn (det är inte jag som sagt de är feta, det har amerikanska regeringen redan gått ut med tidigare).
 
Att tilläga så är Kinect ett tillbehör till Microsoft Xbox 360, vilket inte förklarades i artikeln. Och som jag fattat det så finns den nu tillgänglig i Sverige att köpa. Ingenting som jag dock har tankarna på att införskaffa då jag inte alls fastnat för varken Wii eller Guitar Hero. Men man kan ju alltid ändra sig, så säger inte att jag inte kommer köpa en i framtiden.

1 kommentar:

Anonym sa...

Kinect är grymt! Kul att det går bra för Microsoft för en gångs skull!
Besök gärna Kinect forum