Hetast just nu!

12 september, 2010

Samsung UE46C5105


Köpte en billig LED-TV från Samsung´s 5 serie nu i sommar, i väntan på 3D-TV UTAN GLASÖGON!

Vilken skillnad det var jämfört med min gamla 42" Plasma TV, som inte ens var HD Ready, bara HD kompitabel. Min nya Samsung LED-TV är flera gånger skarpare, och att titta på Blue-Ray filmer i upplösning 1080p är som att titta på ett fotografi, otroligt skarpa detaljer. Tack vara den höga upplösningen så kan man se saker i filmen som man tidigare inte såg på en vanlig DVD-film. Det är en helt annan upplevelse nu jämfört med förut. Och TV-spel blir också otroligt mycket snyggare och detaljrikare.

Tv har stöd för HD-filmer (.MKV filer) via usb ingång på den vänstra sidan. Går att använda både usb-minnen och portabel hårddisk med eller utan separat strömkälla. Går även koppla in nätverkskabeln för streamning av filer direkt från sin dator där hemma. Alltså filmer, bilder och musik. Däremot avråder jag att göra det om du tänkt titta på långfilmer då det i mitt fall hände att filmen tappa kontakt och stänge av sig, och sen fick man börja om igen, samtidigt som framspolningsfinesserna fungerade halvbra, och den heller inte kunde komma ihåg senaste stället i filmen man var när man stängde av filmen, vilket fungerar utmärkt när man spelar upp filmer ifrån usb istället. Även framsponingsfunktionerna fungerar bättre i usb läge. TV har även stöd för en "usb dongle" (trådlös nätverksmottagare) som ger trådlöst nätverk, och den säljes separat. Hur bra den fungerar kan jag inte uttala mig om då jag inte köpt det tillbehöret.

En fantastisk tv helt enkelt för den som känner sig sugen på att köpa en ny modernare, men samtidigt inte vill slänga ut flera månadslöner på den. Att den sen är snygg och bara 3cm djup gör ju absolut ingenting.

2 kommentarer:

Emelie sa...

Hittade till din blogg via Google och måste ju fråga om du fortfarande är nöjd med tvn? :)
Vi inväntar en sådan i dom närmaste dagarna ;)

Afrobladet sa...

Absolut, jag är jättenöjd fortfarande :) Det ända är att jag kanske skulle köpt en ännu större när jag ändå köpte en ny tv. Att gå från 42 till 46 tum är inte så stor skillnad.