Hetast just nu!

06 juli, 2010

Nya Volvo V60


Igår presenterade Volvo de officiella bilderna och informationen om V60 som är kombiversionen av nya S60. 430 liter rymmer bagaeutrymmet, om man inte fäller baksätet.

V60 får precis som nya S60 ett helt nytt sportigare chassi. Advanced Stability Control gör att antispinnsystemet reagerar snabbare och Corner Traction Control gör att bilens inre hjul bromsas och att mer pulver skickas till det yttre hjulet vid kurvtagning. Man kan med dessa hjälpsystem göra tajtare kurvtagningar och minska risken för att bilen ska understyra.

Pedestrian Detection with full auto brake och City Safety finns givetvis också i V60. I upp till 35 km/h ser kan bilne upptäcka fotgängare framför fordonet, och kan då bromsa bilen helt till 0 om den som kör inte reagerar i tid. City Safety fungerar nästan på samma sätt och bromsar bilen om bilar framför skulle bromsa utan att föraren reagerar.

Åtta olika motoralternativ erbjuds, från minsta dieseln DRIVe 1,6 115 hästar till T6:an på 3 liter och 304 hästar. DRIVe-versionen har sexpetad manuell låda som standard men vad den drar vet vi inte riktigt än. T6:an har fyrhjulsdrift och spisen är kopplad till en sexstegad automatlåda kallad Geartronic. T6:ans förbrukning landar på 1,02 liter per mil, 0-100 km/h går på 6,6 sekunder och har en elektronisk spärr vid 250 km/h. T5:an kommer dyka upp senare.

V60 kommer att byggas på Volvos fabrik i Torslanda. 50 000 bilar räknar Volvo med att den fabriken ska spotta ur sig under första produktionsåret och nycklarna till de första bilarna får kunderna nu i höst.fler bilder på "läs mer"


Inga kommentarer: