Hetast just nu!

10 april, 2010

Bloggare gillar inte att betala skatt

”Varför ska vi skatta för gratis skitgåvor?”
Det undrar bloggerskorna Isabella Löwengrip (Blondinbella), Katrin Zytomierska och Alexandra Nilsson (Kissie) eftersom skatteverket bestämt att granska bloggarnas gratisgåvor de får för tiotusentals kronor, och menar på att det kan vara så att de ska skatta för dem.


"Skatteverkets byråkrater verkar ha en massa tid över som de inte vet vad de ska göra av. Därför har de nu bestämt sig för att lägga kraft och resurser på att granska landets bloggare"

Det tycker jag är lite som när folk klagar på polisen "varför ska de stoppa mig för att jag inte blinkade, eller för att jag har dimljusen på. Har det inget vettigare att göra, jaga riktiga brottslingar istället!" Men hur skulle det se ut om polisen bara ägnade sig åt grov kriminalitet. Då skulle alla åka runt med obesiktiga bilar, klottra på stan, skita i att blinka när man svänger. Det många männiksor inte vill förstå i ett sånt läge är att det inte fungerar så. Polisen t.ex. har några som ägnar sig åt grov kriminalitet, en grupp som ägnar sig åt trafikpatrullering osv. Så bara för att de stoppar en bil som inte blinkat i en korsnings, betyder inte det att det är fritt fram att råna en bank. Precis likadant är det hos skatteverket. Några ägnar sig åt att titta på deklarationer där folk sålt bostäder, andra resurser sätter dom på i det här fallet bloggare.


"I 90 procent av fallen då vi får produkter budade till oss, skickade till oss, hängda på våra ytterdörrar, är det fullkomligt ointressant skit. Oftast hamnar det rätt i papperskorgen. Ska vi betala skatt för det då också?"

Om de inte är intresserade av att betala skatt för gåvorna, då borde de inte heller blogga om dem. De kan lika gärna välja att ta emot gåvorna, men strunta i skriva om dem. Och i det fallet kan inget veta att de mottagit några gåvor, och därmed är det svårt för skatteverket att säga det ska beskattas. Men då kommer företagen självklart inte ge dem några fler gratisgåvor, eftersom det inte ger dem något tillbaka. Så klart bloggarna skriver om produkterna, i hopp om att få ännu mer fina smycken, klockor, resor, presentkort osv. Så att säga att de inte bryr sig om gåvorna, att det bara är "skitsaker" är ju bara skitsnack. Fick jag gratisgåvor så skulle inte jag heller vilja skatta för dem. Men vi bor i Sverige, och här har vi lagar som säger att näst intill all typ av inkomst ska beskattas. Passar det inte så får det väl flytta till Monaco, hur länge de nu skulle överleva där.

Inga kommentarer: