Hetast just nu!

03 april, 2010

Arga Snickaren

Någon som såg Arga Snickaren i veckan som gick?

Veckans desperata familj som behövde hjälp var en frånskild man med 3 åttaåriga barn (trillingar) och hans tre veckor ny flickvän. De bodde i en lagom stor villa på 160 kvadrat i Vaxholm, Stockholm med havsutsikt. Problemet var att huset hade b.la. trasiga fönster som han inte hade haft råd att byta ut, och det mesta var ofärdigt som på en byggarbetsplats. Men däremot så har han börjat på en tillbyggnad av huset på 200 kvadratmeter bestående av ett gigantiskt garage och ovanpå en bostadsdel. Meningen är att han ska hyra ut den delen sen, men han har inte råd att färdigställa den. Så när Arga Snickaren kommer dit och ser hur han bor, och att hans 3 barn dessutom delar på ett och samma rum, medans pappan själv sover typ i hallen. Då bestämmer han sig för att hjälpa pappan med boningshuset, samtidigt som han påpekar att han kunde byggt klart boningshuset istället för att bygga ut huset 200 kvadratmeter.

Arga Snickaren bestämmer att barnen ska ha egna rum, då huset är stort och det inte är några problem. Dock måste de stora öppna ljusa ytorna och utsikten mot havet prioriteras bort, det som pappan tyckte är det viktigaste med huset, och som han inte vill gå med på. Jag kan förstår man gärna vill ha det så, det är lyxigt och fint, men ska man göra det på bekostnad av att 3 barn måste dela rum? Pappan och hans nya tjej menar på att det är ett i-landsproblem att barn ska ha egna rum. Men har man ett stort hus med kapacitet för varsinna rum, varför ska barnen då trängas i samma rum.

Då frågar Arga Snickaren pappan:
-Vem bygger du hus åt? Bygger du åt familjen eller bygger du åt dig själv?
Varför ska inte barnen ha varsitt rum?
- Öhh, de kommer ju få sen. Säger pappan
- Jamen det har tagit 9 år hittills. Vem säger att det inte tar nio år till? Och då har de redan flyttat ut härifrån.

Senare i programmet interjuvas pappan och han säger då:
"Hade jag haft 3 miljoner så kunde jag ha lejt in företag för att färdigställa huset, men nu har jag inte de pengarna"

Vidare en bit till i programmet så åker Arga Snickaren ner till hamnen för att titta på den båt som pappan äger. "Där är båten säger han och pekar" Den största båten i hamnen, en 17 meter lång motorbåt värd 3 miljoner kronor!

Samtidigt med det, efter att jag redan varit irriterad på pappan för han prioriterat sig själv hela tiden och sina drömmar, och inte ett dugg på barnen, och dessutom bett om hjälp från kanal 5 för att han inte har "råd" att bygga färdigt sin "lyxvilla" i Vaxholm, för att han påbörjat en tillbyggnad som är större än själva boningshuset. Och sen visar det sig han äger en båt värd 3 miljoner som står i hamnen, som han skulle kunna sälja och köpa sig en mindre båt för sådär 1 miljon, och lagt 2 miljoner på sitt hus, så hade det inte ens funnits några problem. Så jag förstår inte hur kanal 5 kunnat gå med på att hjälpa den här "stackars pappan" istället för att hjälpa en familj som verkligen behöver hjälp.

Pappan kanske borde ha sökt till LYXFÄLLAN istället på tv3!

Se avsnittet här
Kanal5Play.se

Inga kommentarer: