Hetast just nu!

24 mars, 2010

Carbon Motors - Carbon E7 PolicecarDen kommande amerikanska polisbilen Carbon E7 kommer att få en BMW-diesel under huven. På tisdagen skrev BMW och Carbon Motors under avtalet som innebär att BMW ska leverera 240 000 turbodieselmotorer på 3,0 liter till USA.

Den typiska polisbilen i USA har vanligtvis en V8- eller i minsta fall V6-motor under en stor motorhuv. Men Carbon E7 är ingen vanlig polisbil. Carbon Motors bildades så sent som 2003 och deras verksamhet kretsar helt och hållet kring utvecklingen av den nya polisbilen som är byggd från grunden för att användas i lagens tjänst. Den är lite mindre än dagens polisbilar, den ser lite annorlunda ut och den har vissa detaljer som gör att den sticker ut, inte minst de bakhängda bakdörrarna.

Carbon har i dagsläget fått 12 500 beställningar. Carbons konkurrenter är de betydligt mer etablerade Ford och Chevrolet som nyligen presenterade sina nya polisbilar Taurus Interceptor och Caprice PPV


Jag vet inte, men jag tycker den nya amerikanska polisbilen ser lite väl mycket transfomers ut. Men smart att bygga in "blåljusen" i karossen, som lär minska luftmotståndet en aning. Dessuom blir det svårare för ej laglydiga att uppäcka det är en polisbil på avstånd, då det lättast känns igen med ett paket blåljus upp på taket. Själva bilen är väl mer snygg än ful, men det lär väl ta lite tid att vänja sig vid designen som med alla nya utstickande bilar.

Inga kommentarer: