Hetast just nu!

09 december, 2009

Fredspris?

När Barack Obama ska komma till Oslo och hämta sitt fredspris, så tycker inte jag att det direkt låter sådär värst fredligt. Istället för att komma med en vit flagga och ett léende, så har han hela armen med sig. Jag tycker det vore betydligt lättare och billigare att bara skicka hans pris med DHL.Såhär ska det i alla fall tydligen gå till enligt Aftonbladet:
"Obama möts redan i luften ombord på Air Force One av norskt stridsflyg med AMRAAM-missiler. Över dem flyger ett av Natos övervakningsflyg från Tyskland med kraftig radar och sensorer. Det håller uppsikt över all trafik i luftrummet i närheten.

De norska stridsflygplanen är utrustade med kanon och luftmissiler. För att de ska kunna stanna länge i luften uppehåller sig två av Natos tankflyg i närheten.

Försvarets specialkommando ska dessutom ha fått order om att förbereda sina prickskyttar inför besöket."


Man kan tydligen inte överdriva säkerheten för en amerikansk presiden. Det där var bara själva inflygningen. Sen hade de säkert velat stänga av hela Oslo för en dag, men det hade blivit svårt eftersom de kom på att folk bor där. Så jag tror aldrig det förslaget kom upp på taktiktavlan i Pentagon.

Inga kommentarer: