Hetast just nu!

23 oktober, 2009

Svininfluensa. Men vart flög fågeln?Svininfluensan är vad det har handlat om mycket det senaste månaderna. Men vart tog fågeln vägen. Ni vet den där fågelinfluensan. Vart flög den fågeln, någon som vet? Nä nu är det snart dags för det här svinet också att bege sig av.

Staten och landstingen har fått det tufft med svininfluensan, med tanke på det nu plöjs ner hundratals miljoner i vaccinationer. Men desto bättre går det för kvällstidningarna som säljer mer tidningar just på grund av smittan. Så jag har tänkt ut lite sätt för dem att tjäna ännu mer pengar:


  • Börja sälja extrabilagor ”Så vet du att du är smittad” och ”Så skyddar du dig mot svininfluensan”·

  • Den klassiska listan ”din kommun” En lista på de smittade i din kommun, under rubriken ”Ta reda på om din granne har svininfluensan, vi har hela listan, kommun för kommun”

  • Plasta in extrabilagorna och lägg med 2 prover med handsprit som räcker för 1 användning.

Nu har de ju börjats vaccineras för fullt, men det visar sig det kan medföra biverkningar. Så just nu är sjäva vaccinet mer dödligt än själva sjukdomen. Två personer har redan dött av vaccinet, och det är väl ungefär lika många som dött av svininfluensan i Sverige. Så vilken är dödligast, svininfluensan eller vaccinet? Det återstår väl att se, när svinet har gett sig av.

Handspriten har ju som alla vet sålt väldigt bra, alla vill ha den. Så där har ju några företag gjort en bra vinst, för produkten har varit helt slut i hyllorna. Men så kommer en läkare och berättar några väl valda ord i media om att vanlig tvål fungerar precis lika bra, bara man tvättar sig noga.

Varje år smittas vi svenskar av influensan, så varför en så stor grej? I fjol var det en fågel, i år är det ett svin. Vad är nästa års? En kamelinfluensa kanske.

Inga kommentarer: