Hetast just nu!

14 augusti, 2013

Sverige - Norge 4-2

På Friends Arena

Sverige tog emot Norge hemma på Friends Arena i Solna, Stockholm ikväll. Matchen slutade 4-2 till Sverige, och Zlatan stod för ett hat trick med sina 3 mål. Anders Svensson dunkade in 4-2 målet en bit utanför straffområdet rätt upp i krysset, otagbart för den norska målvakten.

Zlatan har nu gjort 9 av landslagets 12 mål på Friends Arena, en arena som idag besöktes av endast 13 468 personer. En rätt dålig publiksiffra, men sedan var det också bara en vänskapsmatch, även om man hade kunnat kräva lite mer på en arena som rymmer 50 000 besökare. Matchen spelades med taket stängt idag då det varit dåligt väder med regn.

Sverige spelade avslappnat och lekfullt, flera spelare däribland helst Zlatan försökte sig på en hel del skojspel. Redan i den andra minuten satte Zlatan 1-0 till Sverige, vilket han sedan ökade på till 2-0. Sedan kom Norge tillbaka tack vara en straff och ytterligare ett mål, vilket resulterade i att det faktiskt stod 2-2 ett tag. Tänk om Sverige alltid kunde spela såhär avslappnat, me så fort det är en match av betydelse verkar det som att spelet och idéerna låser sig, man vågar inte spela på samma sätt och det är synd. Visst kan man inte hålla på och "leka" i en viktig match, då även motståndarna är mer taggade än i en vänskapsmatch, men jag tycker ändå man måste våga lite för att vinna.


Foton: Aftonbladet.se

Inga kommentarer: