Hetast just nu!

06 december, 2012

Choklad som inte smälter

Från Cadbury Chocolate 

Choklad som smälter i handen så fort man tar i den, eller choklad som legat i en påse med lösviktsgodis på en lite för varm plats så allting i påsen är ihopsmält till en ända röra. Känner du igen det? Nu har Cadbury Chocolate genom forskning lyckats ta fram en choklad som inte smälter.

Det hela görs möjligt genom att man att bryter ner sockerpartiklarna i chokladen i ännu mindre bitar. Det här gör att mängden fett som omsluter sockret minskar och det i sin tur gör att chokladen blir ännu tåligare mot värme. Tester visade att även fast chokladen legat i ett värmeskåp som var över 40 grader i tre timmar var den fortfarande intakt. Inte ens när man pressade ett finger på den gav den vika. Om detta påverkar smaken på något vis nämen inte, men vi får hoppas inte för detta vore ju fantastiskt. Dock kan det göra chokladen lite dyrare då Cadbury Chocolate nu har skickat in en patentansökan för sin "uppfinning", och antagligen kommer kräva procent på försäljningen av dem som vill använda sig av deras metod.


dailymail.co

Inga kommentarer: