Hetast just nu!

22 februari, 2012

Samsung - Fjärrkontroll 2012

Samsungs nya fjärrkontroll är en typ av hälften knappar, hälften pekplatta. Och ja just det, hälften röststyrning också.

Det är väl inte mer märkvärdigt än att du styr den med knappar för enklare saker som volym och program upp och ner (även om dessa är touchknappar och inte fysiska knappar, för det börjar ju bli rätt ute nu). Sen använder du pekplattsytan (vilket är den tomma svarta ytan) på fjärren till att gå höger, vänster, upp och ner i menyerna genom att helt enkelt dra med fingret åt det håller du vill. Liknade funktioner finns som appar för mobiltelefonen då du kan använda den som fjärrkontroll. Mediaboxen WD TV har tex en sån app.

Röststyrningen kan du använda till att snabb öppna tex menyn, eller någon smart-tv app som Facebook. Då säger du helt enkelt bara "Facebook" så öppnar den appen åt dig.funktioner.

Fjärrkontrollen utnyttjar både infrarött ljus och bluetooth för att kommunicera med tv:n. Och det ska också gå bra att kontrollera blu-rayspelare och andra medieboxar från Samsung med samma fjärrkontroll.

Inga kommentarer: