Hetast just nu!

16 februari, 2011

Pälsmössan från HPI of Sweden


Pälsbollsmössan, dödens mössa?


Går du på stan i Stockholm nu under vinterhalvåret så kommer du att stöta på flera kvinnliga personer som bär den här ullmössan, och den finns i massa olika färger. Från svart till vit, och rosa till brun. Den bärs av allt från kändisar, kungligheter, bloggare och de vanliga dödliga.

Mössan är från HPI of Sweden och har blivit en mega-försäljnings-succé! Det speciella med den är att tofsen/bollen är av äkta rävpäls, från en art som heter blåräv. De föds upp i bland annat Finland, Norge och Kina. Det som köparen inte har någon koll på (inte först nu iaf efter att media uppmärksammat det hela) är att dessa rävar lever i trånga burar där de får skador, såväl fysiskt som psykiskt. Efter ett kortare liv på inte mer än 30 veckor så avlivas de för att bli en bit av dessa pälsbollsmössor. Det här är en stor industri där rävar föds upp för att sen avlivas för att anväda dess päls till olika klädesplagg. Våran brutala värd, för att vi ska ha något snyggt att ha på oss.

Uppfödning av blåval blåräv i Sverige förbjöds på 90-talet, och därför importeras pälsen istället.


Den "äkta" originalet sälj av HPI of Sweden och kostar ca 600kr. Du kan köpa den på nätet hos bl.a. sidandsally.com och jag får absolut inga pengar, och absolut verkligen inte en grå ullmössa (Artikelnr: 724-85-16 Grå) med en matchande blårävspälsboll för att jag nämner SID AND SALLY och varumärket HPI of SWEDEN. Att ni ens kan tänka tanken. Men köp gärna en mössa! :)

1 kommentar:

Anonym sa...

FY FAN!!
Jävla skit piss sak!
Vad äre med männsikor nu för tiden?!