Hetast just nu!

09 maj, 2010

Stratosphere - Skyjump

I Las Vegas

Den nya äventyrsattraktionen Skyjump i Las Vegas ger dig en riktig adrenalinkick och är med sina 350 meter det högsta Skyjumptornet i världen före Nya Zeelands motsvarighet på 200 meter. Skyjump är en kombination av bungyjump och fallskärmshoppning. Skillnaden är att du inte har vare sig gummiband eller fallskärm, istället är du klädd i en speciellt dräkt och fastsatt i en vajer som garanterar att din handlöst fallande kropp stoppar upp precis innan du slår i marken.

Attraktionen har kostat 136 miljoner kronor att bygga, och det kostar 800 kronor att anta utmaningen. Are you a jumper?


Sedan tidigare i toppen på det höga tornet finns det redan:

Big Shot - Är belägen högst upp i tornet som en mast, samma attraktion som "uppskjutet" här hemma i Sverige. Denna skjuter en upp i luften med över 4G

X-Scream - En gigantisk spindelliknande sak som snurrar dig runt runt utanför kanten på tornet, högt högt upp. Och du sitter i stolar längst ner på "spindelns" ben.

Insanity, the Ride - En stor mekanisk arm som högt över marken på utsidan av tornet skickar dig ut över kanten i full kraft med 3G sittandes i en berg-och-dalbane liknande vagn.

High Roller - En berg-och-dalbana på hög höjd i tornets topp.

Tower Shops - En internationell marknadsplats med themagator av Paris, Hong Kong & New York

Observation Deck - Se Vegas från det högsta fristående opservationstornet i USA.

Självklart innehåller byggnaden ett hotell också, det är ju ändå Las Vegas. Och utöver det allt annat som hör ett hotell till som casino, resturanger osv.stratospherehotel.com

Inga kommentarer: