Hetast just nu!

25 maj, 2010

Sony NWZ-W252


Sony vill råd bot på trasslet med sladdar och hörlurar som ramlar ur öronen när man joggar eller arbetar med musik i öronen. Man har helt enkelt byggt in en MP3-spelaren i hörlurarna.

Lurarna/MP3-spelaren är vattentät, så det går bra att springa ute i regnet. Samtliga kontroller sitter på vänstra örat, med extremt små volymknappar och ett reglage för att spela, pausa och byta låt. Där finns också en knapp för att aktivera blandfunktionen (shuffle). 2GB musik ska man få in på den, vilket kan det vara en lagom mängd då spelaren saknar display. Dock fyller man gärna och fort upp det utrymmet.

Sony anger batteritiden till elva timmar, vilket är ok men knappast särskilt imponerande. Däremot är första steget i laddningen imponerande, upp till tre timmars speltid efter bara tre minuters laddning. Perfekt om man precis ska iväg och inser att man glömt ladda den, så bara lägg den snabbt på laddning och 3 minuter senare har man kapacitet för några timmars lyssning.

Ljudet ska vara helt ok (Sony, skicka hit ett exemplar så jag kan prova), och basen relativt djup. I övrigt ska ljudet vara rent och ganska detaljerat, och inte vara något fel på volymresurserna. Allt enligt andra som testat.


Jag tycker det är en kul idé från Sony, även om det kanske inte direkt är något helt nytt och revolutionerade Men jag skulle dock vilja se att nästa version har radio och stöd för bluetooth, så man tex kan spela upp musiken man har på mobiltelefonen.

Släpps gör den de närmaste dagarna. Än så länge har bara OnOff den utannonserad med pris, och på deras internetshop får man ge 949kr. Sen när den levereras vet ingen riktigt exakt just nu :)

Inga kommentarer: