(Ryssland - Tjeckien 1-2)

Och

Grattis Sverige till VM bronset!
(Sverige - Tyskland 3-1)

Tråkigt bara att Ryssland fick matchen förstörd av domarna i sista perioden med 10 minuter kvar. Bara för att en ryss krockade med en tjeck i mittzon som blev liggndes kvar på isen och domarna såg inte vad som hände. Men kort efter kommande tekning väljer domarna att ta ut en ryss då en han tacklat tjecken Jarmir Jagr lite oschysst och även han blir liggandes. I vanliga fall en bedömningssak om det är utvisning eller inte, men i detta fall åkte han på 5+20 minuter med 10 minuter kvar av matchen. Så Ryssland fick spela 5 min med 1 man mindre och ligger samtidigt under med 0-2. Så där förstördes hela finalen. tråkigt! De lyckades dock kvittera till 1-2 men längre än så kom de inte.

Sverige hade en jämn men tam match mot Tyskland, båda lagen spelade väldigt "snällt" och aldrig någon riktig fart och få utvisningar. Det stod 2-1 till Sverige i slutminuten av matchen då tyskarna valt plocka ut målvakten och Sverige slår då in 3-1 pucken i tom bur. Därefter slår Sverige en icingpuck med 0,7 sekunder kvar på klockan och då väljer Bengt-Åke att ta en timeout med tekning i offensiv zon, och hela båset log brett och skrattade precis som vi hemma i sofforna. Anledningen till den helt onödiga timeouten (som tyskarna tog som osportsligt och den tyska publiken buade och visslade) var att Bengt-Åke Gustafsson dagen innan tog timeout när Tjeckien hade tekning i offensiv zon med 15 sekunder kvar att spela. Det kritiserades han hårt för i framförallt media, och många menade på att det var det som gjorde att Tjeckien kunde kvittera och ta matchen till förlängningen, en förlängning som Tjeckien senare vann. Med sin lilla gest idag skickade Bengan alltså en passning till mediakåren och menar att idag vann vi tack vara att vi tog timeout. Han är lite skön ibland ändå, det var hans sista turnering som förbundskapten för Sverige.